Ateş Savaşçıları Yetiştiriyoruz...

İESOB Mesleki ve Teknik Anadaolu Lisesi müdürü ile İtfaiye ve Yangın Güvenliği bölüm öğretmenleri İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesini ziyaret ettiler.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Mesleki ve Teknik Anadaolu Lisesi Müdürü Yener Keskinpala, İtfaiye ve Yangın Güvenliği bölüm öğretmenleri Ali Rıza Erdoğan, Şeyma Şimşek ve Oya Çetin  İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse’yi ziyaret ettiler.

Ziyarette İtfaiyecilik ve Sivil Savunma bölümü öğrencilerine verilen eğitimlerin daha kapsamlı ve yenilikçi uygulamalarla geliştirilmesi ve verimli hale getirilmesi için fikir alışverişinde bulunurken; Uygulamalı eğitimler, Arama Kurtarma, Yüksekte Çalışma, Yangın Yapısı ve Gelişimine Müdahale, İhbar alma-değerlendirme ve ihbarda dikkat edilmesi gereken konular değerlendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve MEB Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan işbirliği protokolu kapsamında, İzmir İtfaiyesinden 5 Eğitmen Personel ile Yangın ve Arama Kurtarma alanında teorik eğitimler verilirken,  İtfaiye Yangın ve Doğal Afetler Eğitim Merkezinde de uygulamalı dersler düzenlenmektedir.