Gönüllü Başvurusunda Dikkate Alınması Gereken Noktalar
Bütünleşik ve toplum tabanlı Afet Yönetimi doğrultusunda kentimizde yaşanması olası tüm afet türlerine dönük planlamalarının yapılarak, afetlere karşı dirençli bireyler, dirençli toplum ve dirençli bir kent oluşmasında, kentin tüm kurum ve birleşenleri ile ortak bir akıl ve müdahale gücünü organize etmek amaçlanmaktadır. Bu hedef doğrultusunda kentimizde hizmet veren Arama Kurtarma Dernekleri, İlçe Belediye Arama Kurtarma Birimleri, Ormana bitişik nizamda yer alan mahallelerde Orman ve Kırsal alan yangınları müdahale gönüllüsü, tüm ilçelerimizde Mahalle Afet Gönüllüsü, Amatör Spor Kulüpleri (Futbol) idarecileri ve sporcularından oluşan Spor Gönüllüleri ve Belediyemiz Sosyal Projelerinde görev alacak İZMİR BB Gönüllüleri ile işbirliği protokolleri ve eğitim planlamaları yapılmaktadır.
Bu çalışmalar ile;
İlimizde arama kurtarma bilgisine sahip bilinçli insan kapasitesini arttırılması,
Arama Kurtarma alanında GÖNÜLLÜ olan, gönüllü olmak isteyen ve bize katılmak isteyen herkesin doğru bir şekilde desteklenerek yönlendirilmesi,
İlimizde bu alanda hizmet veren tüm paydaşların İzmir BB çatısı altında bir araya gelerek ortak dil, ortak aklın oluşturulması,
Afetle mücadele de, bilinçli bireyler, bilinçli topluluklar ve dirençli bir kent yaratılmasına katkı sağlamak öngörülmektedir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi gönüllülük sistemi iki temel gönüllülük üzerine kurulmaktadır. Birinci Uzman veya uzmanlaşma yetisine sahip arama kurtarma ekipleri ve bireysel başvuruları değerlendirirken, ikincisi ise temel afet bilinci , ilkyardım bilgisi ve alanında uzmanlaşmış kişilerin başvurularından oluşmaktadır.
Birinci kategoride yer alan ekipler ile işbirliğimizde protokoller yapılarak ortak eğitimler, tatbikatlar, sosyal etkinlikler ve ortak operasyonların gerçekleştirilmesi amaçlanırken, ikinci kategori gönüllülerimiz ile afet yeri irtibatının kurulması, olay yeri hasar durumu ile ilgili bilgi akışı, kişisel olarak korunma yöntemleri, sosyal çevresini bilgilendirmesi, doğru davranış modelleri geliştirmesi amaçlanmaktadır.
İkinci kategori içerisinde bulunan ve uzmanlaşmaya gönüllü ve uzmanlaşma yeterliliğine sahip kişilerin (Sosyal Projeler Gönüllüleri- Belediye Destek Gönüllüleri- Mahalle Afet Gönüllüleri-Amatör Spor Kulüpleri Gönüllüleri) başvuruları üzerine gönüllü itfaiyecilik eğitimleri ile birinci kategoriye geçişleri sağlanacaktır.
|
||
|
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET GÖNÜLLÜLÜK YAPILANMASI hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ
Başvuru yapmak için tıklayınız.