Şehitlerini yalnız bırakmadılar

​Bursa’da göreve giderken geçirdikleri kaza sonucu şehit olan 4 itfaiyeci, yakınlarının, mesai arkadaşlarının ve meslektaşlarının dua ve gözyaşları arasında son yolculuklarına törenle uğurlandı.

Bursa-Harmancık karayolunun Orhaneli ilçesine bağlı Nalınlar Mahallesi'ndeki orman deposu mevkiinde, dün sabah saat 10.00 sıralarında trafik kazası meydana geldi. Kaza ihbarı üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhaneli İtfaiye Grubu’nda görevli İtfaiye Çavuşu İsmail Kaya, İtfaiye Eri Sinan Amil, İtfaiye Destek Personeli (Şoför) Aydın Doğru ve İtfaiye Destek Personeli (Şoför) Yunus Akşit, 16 RK 960 plakalı itfaiye aracıyla olay yerine hareket etti. 4 itfaiyecinin içinde bulunduğu araç, trafik kazasının yaşandığı yere yaklaşık 200 metre kala kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. Kazada, itfaiye aracında bulunan 4 itfaiyeci yaşamını yitirdi.

Hüzünlü veda
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 14 yıllık itfaiye eri 37 yaşındaki Sinan Amil, 13 yıllık itfaiye çavuşu 39 yaşındaki İsmail Kaya, 4 yıllık itfaiye destek personeli 37 yaşındaki Yunus Akşit ve 4 yıllık itfaiye destek personeli 42 yaşındaki Aydın Doğru için belediye binası önünde cenaze töreni düzenlendi.
Çalıştıkları kuruma Türk bayrağına sarılı tabutlarla gelen 4 itfaiyeciyi son yolculuklarına uğurlama törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri,  itfaiyecilerin aileleri ve mesai arkadaşları katıldı.
Törene katılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını temsil eden 24 İtfaiye personeli, meslektaşlarını bu son yolculuklarında yalnız bırakmadılar.

Okunan dualar ve helallik alınmasının ardından evli ve iki çocuk babası Aydın Doğru, evli ve iki çocuk babası İsmail Kaya ile bekar Yunus Akşit’in cenazeleri toprağa verilmek üzere Orhaneli ilçesine, evli ve iki çocuk babası Sinan Amil’in cenazesi de Kestel ilçesine götürüldü. İlçe İtfaiye grupları önünde yapılar törenlerden sonra, şehit itfaiyeciler meslektaşlarının omzunda taşınarak toprağa verildiler.
İzmir İtfaiye Personelinin getirdiği hatıra çamlarından biri, Şehit Aydın Doğru’nun oğluyla beraber mezarına dikildi.

Ölenlere Allah’tan rahmet, aileleri ile meslektaşlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz.