İzmir İtfaiye Ekibi "KBRN Sivil Savunma" sertifikasını aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, KKK KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan "KBRN Sivil Savunma" sertifikası aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, Türkiye’nin en donanımlı ve modern itfaiye teşkilatlarından biri olarak personelini farklı sorunlara karşı hazırlamak için aldırdığı, personel eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) olaylarına hızlı ve doğru bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla, İzmir İtfaiyesi ekibi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan "KBRN Sivil Savunma" sertifikası aldı.

Konya Meram’da 5 gün süren zorlu eğitime katılan ekip lideri ve İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürlüğü Koordinatörü Amiri Abdül Duyulur, “Gerçekleşmesi muhtemel bir KBRN olayında; hazırlık, yaklaşım, müdahale, dekontaminasyon süreçlerinin hayati önemi var. Eğitimimizde sağladığımız bilgileri meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu bağlamda teşkilat olarak, gerekli eğitimlerin tamamlanması bizim için çok önemli ” dedi.

KBRN Materyalleri Nelerdir?
* Kimyasal Ajan (Savaş veya endüstriyel kullanım amacıyla insanlar tarafından üretilen kimyasal maddeler)
* Biyolojik Ajan (Canlı organizma- virüs,bakteri, mantar, asalaklar ve toksinleri-zehirleri)
* Radyolojik Materyal (Nükleer reaktörler sızıntıları,Tıbbi radyoterapi tedavi üniteleri, Endüstriyel radyasyon, Kaybolan/çalınan tıbbi/endüstriyel radyoaktif kaynaklar, Depolama, taşıma sırasında meydana gelen kazalar sonucu yayılan radyasyon, radyoizotoplar ve bunların bulaştığı materyaller)