100. Yıl Zafer ve Anma Yürüyüşümüz Devam Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe’den başlayıp İzmir’de sonlanacak zafer ve anma yürüyüşü devam ediyor. 400 kilometrelik tarihi yolculuğun son durağı, 9 Eylül’de İzmir’de düzenlenecek kurtuluş törenleri öncesi Cumhuriye Meydanı olacak.

100. Yıl Zafer ve Anma Yürüyüşü için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yaktığı Kocatepe’den yola çıkan ekipler arasında yer alan itfaiye kafilemiz, Hürriyet ve İstiklal Mücadelesinin destansı bir zaferle mühürlendiği 400 Kilometrelik Zafer Yolu’nu atalarımızın geçtiği güzergâhtan yürüyerek, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş törenlerinde halkımızla kucaklaşacak. 140 yıllık kadim geçmişi ile bu anlamlı yürüyüşte yerini alan teşkilatımız da kurtuluşun ruhunu yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

İtfaiye yürüyüş kafilesi: İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürü Yaşar Korkmaz'ın koordinesinde 9 personelimiz yer alırken tüm yürüyüş kortejine emniyet amaçlı bir yangın arazözü ve 1 AKS aracımız eşlik ederek sağlık ve acil durum desteği için görev alıyor. İtfaiye ekiplerimiz ve yürüyüş korteji; bugün itibariyle 310 km’yi geride bırakmış olarak 13. Günde ilerleyişine devam ediyor.

Yürüyüş kapsamında yapılacak etkinlikler: Güzergâh Üzerindeki Atatürk Evi, müze ve şehitlik ziyaretlerinin ardından Dumlupınar’a yürüyecek ekip, Mustafa Kemal Paşa’nın “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emriyle ulusun zaferini müjdelediği Zafertepe’de düzenlenecek etkinliklere de katılacak. Banaz, Uşak, Ulubey, Eşme, Kula, Alaşehir, Salihli, Ahmetli, Turgutlu ve Kemalpaşa’nın Kurtuluş Günü kutlamalarına katıldıktan sonra İzmir’e doğru ilerlemeye devam edecek. Kafilenin son durağı ise 9 Eylül sabahı Cumhuriyet Meydanı olacak. Orada düzenlenecek İzmir’in kurtuluş törenleri başlangıcında yürüyüş son bulacak. Kafile, Kocatepe, Zafertepe ve Dumlupınar Şehitliklerinden bayrağa sardıkları hatıra toprağını da Cumhuriyet Meydanı’nda yükselen Atatürk Anıtı’nın toprağına Katacak.