Deprem Yıldönümüne Özel Tatbikat

İzmir'de AFAD bahçesinde Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin l'inci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.Program kapsamında yapılan deprem tatbikatına, İzmir İtfaiye’si ile AFAD’ın davet etmiş olduğu Sivil Topum Kuruluşlarının Arama – Kurtarma ekipleri katıldı.

İzmir'de AFAD bahçesinde Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin 1'inci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Program kapsamında yapılan deprem tatbikatına, İzmir İtfaiye’si ile AFAD’ın davet etmiş olduğu Sivil Toplum Kuruluşlarının Arama–Kurtarma ekipleri katıldı. 1 arazöz ve 1 aks aracı ile tatbikata katılan İzmir Büyükşehir İtfaiyesi araç yangınına müdahale ve enkazdan yaralı çıkarma operasyonlarını gerçekleştirdi.

Depremin meydana geldiği saat 14.51'de saygı duruşuyla başlayan programda kentleşmenin önemine değinen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,"Seri bir şekilde şehri yeniden kurmamız, sağlıklı, yaşanabilir ve güvenli hale getirmemiz gerekir. Burada sorumluluk her kime düşüyorsa herkes sorumluluğunu idrak etmeli. Yaşadığımız bu deprem İzmir'e ciddi ve sert bir uyarıydı. Bu deprem bizi kendimize getiren bir depremdi.
Evet 117 canımızı kaybettik ama İzmir'in altında, Mithatpaşa Caddesi'nin altındaki fay harekete geçtiğinde ne kadar enkaz olacağını ne kadar can kaybı olacağını şu an kestiremiyoruz. Dolayısıyla süratli bir şekilde sıkıntıları ortadan kaldırıp, İzmir'in sivil ve resmi yapı stokunu gözden geçirmemiz, daha iyi hale getirmesi lazım. Kime vazife düşüyorsa elini taşının altına koyması gerekiyor. Hepimiz bu sınavdan geçtik, Allah bir daha böyle bir gün yaşatmasın" dedi.

Köşger'in konuşmasının ardından deprem tatbikatına geçildi. Kurtarma ekipleri senaryo gereği enkaz altında kalanlar için özel eğitimli köpeklerle arama kurtarma çalışması yaptı.
Ekipler, çıkarılan yangınlara da müdahale ederken, yaralanan vatandaşlar temsili olarak kurtarıldı.