İzmir İtfaiyesi Türkiye için yetiştiriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesinin ortak işbirliği protokolü ile İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığından, meslek eğitimi alan öğrencilerin sayısı 1000’i aştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesinin 2007 yılında imzaladığı ortak işbirliği protokolü ile İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığından, İtfaiyecilik meslek eğitimi alan öğrencilerin sayısı 1000’i aştı.
Ege Meslek Yüksek Okulu Sivil Savuma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerinin İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen eğitim programları, birinci sınıflar için haftada bir gün, ikinci sınıflara ise iki gün olarak veriliyor.
Tüm okul dönemleri boyunca süren eğitim sonucunda, mezunlar “Sivil Savunma – İtfaiye Teknikeri” ünvanı ile önlisans diplomasına sahip oluyorlar.
2021-2022 döneminde birinci sınıftan 50, ikinci sınıftan 55 öğrenci ders alıyor.

İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle, öğrenciler güncel bilgi ve tekniklerle donatılıyorlar.
Konusunda uzmanlaşmış itfaiye eğitmenleri ile gerçekleştirilen ders programlarında Yangın Müdahale Esasları, Araç ve Malzeme Bilgisi, İtfaiyeci ve Yangın Güvenliği, İtfaiye ve Yangın Güvenliği, Orman Yangınları, Elektronik Haberleşme Bilgisi, Kurtarma Bilgisi, Kurtarma Teknikleri, Spor Eğitim Bilgisi konulu eğitimler bulunuyor.

Mezun olan öğrenciler, Türkiye’de belediye itfaiye teşkilatlarında, Acil Durum Müdürlüklerinde Arama ve Kurtarma teknikeri, Sivil savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüklerinde Arama Kurtarma Teknikeri, Otellerde ve Kamu Kurumlarında Yangın Güvenlik elemanı, Hava alanı ve Limanlarda itfaiye teknikeri, İtfaiye ve Yangın Güvenliği ile ilgili cihaz satışı ve malzeme üretim firmalarında, Organize Sanayi ve Endüstriyel Kuruluşların Yangın Güvenlik elamanı, İş güvenliği ve İşci Sağlığı teknikeri olarak istihdam edilmektedirler.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=reyZOLvMfkg