Acil durumlara karşı hazırlıklı olmalıyız

İtfaiye Teşkilatı’nın 1714'den bu yana 308nci, belediyelere devrinden itibaren 99’uncu kuruluş yıl dönümünde kutlandığı, 26 Eylül- 02 Ekim tarihleri arasındaki İtfaiye Haftasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı gruplar İzmir ilinde ve ilçelerinde yangın, afet ve kurtarma tatbikatları gerçekleştirdi.

Çeşitli kurum ve kamu kurumları ile ortaklaya planlanarak gerçekleşen bu yıl ki tatbikatlar şöyle oldu.
Urla EGİAD Ortaokulu, Aliağa Demokrasi Meydanı, Konak İzsu binası, Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı Türk Telekom binası…

Bu yıl “Büyük yangınlar küçük ihmallerle başlar” sloganıyla düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Yangın Sempozyumu ve Sergisi”  sempozyumla uyumlu yürütülen tatbikatlarda; vatandaşların küçük bilgilerle donatılması ve uyarılması amaçlanıyor.
Çünkü felaketlerin, yangınların önlenmesi için ne yapılacağını bilmek, öncesinde hazırlıklı olmak, olay anında doğru müdahale etmek ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgi sahibi olmak hayat kurtarıcı olabiliyor.

Tatbikatlarda  afet anında ve sonrasında olay yerini düzenli olarak terk etme, toplanma merkezlerinde toplanma, yangınların büyümesini önlemek veya yavaşlatmak için alınabilinecek önlemler konusunda bilgilendirmeler yapılıyor.
İzmir İtfaiyesinin, AKS, Kurtarma, Arazöz, Motorize ve Merdivenli Araçları ile gerçekleştirdiği tatbikatlarda, çeşitli senaryolar şeklinde gerçekleşen kaza ve yangınlarda mahsur kalan ve yaralı vatandaşlarda kurtarıldı.

Hazırlıklı olmalıyız
Tatbikatlara katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, İtfaiyecilik Haftası kapsamında tatbikatlar düzenleyerek hem yurttaşları bilinçlendirmek hem de itfaiyecilerin yaptığı çalışmalara dikkat çekmek istediklerini söyledi.
Derse “Bütün hedefimiz yurttaşları ve işyerlerini bu tür çalışmalara dahil etmek. Daha güzel, planlı tatbikatlar yaparak, bu tür kurum ve kişilerin de acil durumlara karşı hazırlıklı olmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Tatbikatlar, katılan kurum personelleri ve vatandaşlar ile itfaiyecilerin toplu fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.