3 Aralık Dünya Engelliler Günü: Engelsiz bir dünya mümkün

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde “Yaptığınız iş bir kişiye bile ulaşıyorsa o iş emeğe değiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin saatler süren meclisleri, açılış töreni ve etkinliklerinde işitemeyenlere ses olan işaret dili çevirmeni Melek Uslular’la bir araya geldi. Başkan Soyer, “Yaptığınız iş bir kişiye bile ulaşıyorsa o iş emeğe değiyor” dedi. Engelsiz bir kent yaratmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, işaret diliyle “Engelsiz bir dünya mümkün” mesajını verdi.

Acil İzmir Uygulamasında Engellilere Özel Menü

Afet sonrası afetzedeye yardım  sürelerinin kısaltılması ve etkin şekilde kazazedeye  ulaştırılmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Acil İzmir Mobil Uygulamasını geliştirmeye devam ediyor.
Afetin durumunu bildiren ve afetzedeye yardım ekipleri ulaşana kadar yol gösterici koruyucu güvenlik bilgilerini de aktaran uygulamaya, engellilerin durum bildirimlerini kolaylaştıracak menü güncellemeleri eklendi.
Uygulama kazazedenin butonla veya  telefona ulaşamama durumunda sesle komut alarak, yardım çağrılarını ve konumlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yetkilileri ile paylaşabilmesini ve iletişim kurmasını sağlıyor. İnternetten ücretsiz indirilebiliniyor.