Menderes Belediyesi’nde Deprem ve Temel Afet Bilinci Eğitimi

Menderes Belediyesi personeline İzmir İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Deprem ve Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2021 Eylül ayında kenti afetlere karşı dirençli hale getirmek ve acil durumlara müdahaleyi hızlandırmak amacıyla “Afete Hazır İzmir” sloganıyla, 9 İzmir Arama Kurtarma Derneği ve 3 belediye ile işbirliği protokolü imzanlamıştı. Bu programla bütünleşik afet yönetimi kapsamında yapılan işbirliği sayesinde, afet öncesinde ortak eğitim tatbikatları ve çeşitli etkinlik çalışmaları yapılıyor.

Protokol kapsamında Menderes Belediyesi personeline, Menderes Kongre ve Sanat Merkezinde, İzmir İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Deprem ve Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi. Eğitim, deprem kuşağında olan İzmir'de afet bilinci oluşturarak afete hazır toplum yaratmak, böylelikle olası bir afet durumunda can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi amaçlıyor.

Afet durumlarına hazırlık için İzmir İtfaiyesi’nin ilçe belediyeleri ile koordinasyon çalışmaları yürütüldüğünü belirten İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse “İzmir İtfaiyesi 30 ilçede göreve her an hazır olarak bulunuyor. Yaşadığımız 30 Ekim depreminde ilk aşamada 55 kişiyi enkaz altından, 90 kişiyi de  artçı ile yıkılabilecek binaların balkonlarından, odalarından, mutfaklarından aldık. Akabinde ise çok büyük enkazlar altında kalanları kurtardık. Bu yüzden ilçe belediyelerimiz ile afetlere hazırlıklı olunması ve koordinasyon kurulması hayati önemde” dedi.

İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, verilen Deprem ve Temel Afet Bilinci Eğitiminde deprem tehlikesinin oluşturacağı riskleri en aza indirmek için; deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasındaki doğru davranış şekilleri ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında  temel bilgilerin verildiğini söyledi.

Eğitim sonrasında 91 katılımcıya eğitim katılım belgesi verildi.