İzmir İtfaiyesinin minik ziyaretçileri

​Bayraklı Ege Güneşi Anaokulu öğrencileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın Yenişehir merkezini ziyaret ettiler.

İtfaiyecilerin nasıl ve hangi araçlarla çalıştıklarını öğrenmek isteyen öğrencilerle, itfaiyeci ağbileri ilgilendi.Öğretmenleri gözetiminde İtfaiye Merkezine ziyarete gelen 30 öğrenci, itfaiyecilik mesleği ve itfaiye araç-gereçleri hakkında bilgiler aldılar.
Özellikle itfaiyecilerin canlıların hayatlarını kurtarmak için kullandıkları araç, gereç ve giysilerle çok ilgilendiler. Meraklı sorular soran ve heyecanlı  olan çocuklara bilgilendirmeyi, İtfaiye Erleri Serdar Bıçakçı, Çağdaş Kantos ve Uğur Taşar yaptılar.
İtfaiyeci giysilerinin özelliklerini ve nasıl giyildiğini uygulamalı olarak gören çocuklara, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının, çocuklar için hazırlamış olduğu, çocuklara yönelik ilk yardım konularında bilgilendirici ve eğitici "Arkadaşım İtfaiyeci", "Kahraman İtfaiyeciler" ve boyama kitapları hediye edildi.

Çocukların daha İtfaiye Merkezini ziyareti öncesinde heyecanlı olduklarını belirten Ege Güneşi Anaokulu Koordinatör Öğretmen Özlem Karabudak "İtfaiye Haftası nedeniyle her yıl okulumuzda, itfaiye hakkında bilgilendirme yapıyoruz.
Burada yerinde, İtfaiyecinin görevleri nedir? Neler yapar? ve Hangi durumlarda bizlere yardımcı olurlar? konularında asıl kaynağından bilgilenmeleri için geldik. Hekese çok teşekkür ediyoruz, çocuklarımızla ilgilenip, bilgilendirdiler" dedi.

Çocuklar, İtfaiye Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü  Aydın Mutlu , İtfaiye Amiri İsa Hatipoğlu'nun katılımı ile toplu fotoğraf çektirdiler.