İtfaiye Çocuk Kulübünün 23 Nisan Coşkusu

İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde düzenlediği etkinlikleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan şenliğine katılıyor.

Eğlenme esnasında eğitim amaçlayan etkinliklere, İzmir İtfaiye Çocuk Kulübü üyesi çocukları da velileriyle katıldılar.
Etkinliklerin başında misafir çocuklara ve velilerine konuşan İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, “Hoş geldiniz .23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyoruz.  Sizler için burada küçük uygulamalar hazırladık. İtfaiyecilerin yaşamları ve yaşadıkları zorluklar hakkında bilgi vermek istedik. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle, sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Etkinliklerin eğitim kısmında, Afet, Tsunami, Deprem, Yangın hakkında çocuklara temel bilgiler anlatıldı. Depremde yapılması gerekenlerin öğretildiği “Sanal Gerçekliği Artırılmış Deprem Simülatörü” ile başlangıç aşamasındaki yangınlara müdahaleyi öğreten “Yangın Söndürme Simülasyonu” uygulamaları ile  devam etti.
Etkinliklerin ikinci kısmında ise eğlenceli parkuru ile Şişme Oyun Parkı,  K-9  Arama Kurtarma köpeklerinin küçük gösterileri ardından  İtfaiye araç, ekipmanları ve itfaiye merdiveninin uygulamalı tanıtımlarından oluştu.

Etkinliklerin  sonunda ise çocuklara yönelik itfaiye boyama ve hikaye kitapçıkları hediye edilip, ikramlarda bulunuldu.