İzmir İtfaiyesi Araç Ehliyetlerini Yükseltiyor

​İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kadrosundaki şoförlerin ehliyetlerini yükseltiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kadrosundaki şoförlerin ehliyetlerini yeniliyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, envanterine  kazandırılan 26 tonluk ve 35 tonluk araçların katılımı ile çekici ve römorklu araçlar için şoförlerin ehliyetlerini “Römorklu Kamyon ve Çekici” sınıfı (CE) olarak yükseltiyior. Başarılı olan şoförler sınavların ardından sertifikalarını alıyorlar.

Teorik ve uygulamalı eğitimler, 2022 Aralık ayı süresince, İzmir İtfaiyesinin Buca’daki Toros Eğitim Tesisinde gerçekleştiriliyor.
Daha önce kamyon ve otobüs kullanım ehliyetine sahibi 41 personel sertfikalarını almak için katıydı. Bu şoförler İtfaiye Dairesinin İzmir il sınırı geneli 4 bölge ve 58 grubundaki römorklu ve çekici araç ehliyetli personel ihtiyacını karşılayacak. Uygulama, 2023 yılında da devam edecek.