​İzmir İtfaiyesi "Maratonİzmir"de

İtfaiye Dairesi Başkanlığı haftasonu İzmir'de heyecan fırtınası yaşatan İkinci Uluslararası Maratonİzmir'e 16 kişilik ekip ile katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı haftasonu İzmir'de heyecan fırtınası yaşatan İkinci Uluslararası Maratonİzmir'e 16 kişilik ekip ile katıldı. Etiyopyalı atlet Tsegaye Getachew'in 2.09.25'lik derecesiyle tarihe geçtiği maratona; İzmir İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse,  Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın Mutlu, İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, Arama Kurtarma Amiri Abdül Duyulur ile 12 kişilik itfaiye ekibi katıldı. 42 ve 10 kilometrelik iki kategoride düzenlenen maratonİzmir'de, İzmir İtfaiyesi'nin dinamik ekibi, 10 kilometrelik parkuru koştu ve maraton anı madalyası aldı. İzmir İtfaiyesi, Maratonİzmir'de  maket itfaiye aracı ile "İtfaiyeye yol ver" Acil İzmir uygulamasını indirimi ile sosyal mesaj verdi.

Şair Eşref Bulvarı - Mavişehir - İzmir Marina - Şair Eşref Bulvarı arasındaki 42 kilometrelik parkurun, eğimin az olması ve deniz seviyesinde koşulması nedeniyle avantajına vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Maratonİzmir kentimizin tanıtımı açısından çok önemli bir rol üstlenecek. Bunu daha şimdiden görüyoruz" dedi.

İkinci yılın sonunda bronz kategoriye yükselmenin önemine de değinen Başkan Soyer, "Bu durumda İzmir'e çok daha fazla elit atlet gelecek, uluslararası çapta rekorlar kırılacak ve böylelikle maraton dünyasının gözü de güzel şehrimize çevrilecek. Bugün itibariyle ülkemizin en hızlı parkuruna sahip kent olarak hedefimiz; Maratonİzmir'i 'gold' kategoriye kadar yükselterek dünyanın en iyi maratonları arasında çıkarmak" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, teşklat olarak sosyal farkındalık yaratmak ve kentin tanıtımına katkı koymayı amaçladıklarını belirterek, "İzmir İtfaiyemizden oluşturduğumuz ekibimiz ile bu maratona katılmak bizim için önemliydi. Ayrıca maraton sırasında maket itfaiye aracımız ve " İtfaiyeye yol ver" sloganımız ile daha çok farkındalık yaratmaya çalıştık " şeklinde konuştu.