GÜNÜN KAHRAMANLARI YİNE AKS EKİPLERİYDİ

İzmir İtfaiyesi AKS ekipleri dur durak bilmiyor...

İzmir İtfaiyesi AKS ekipleri dur durak bilmiyor.

Kül dökerken canından oluyordu
Gece-gündüz demeden İzmirlinin yardımına koşan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kül dökerken 4 metre yükseklikten iki ev arasındaki boşluğa düşen 67 yaşındaki N.D'ı başarılı bir operasyon ile kurtardı. Olay Bayraklı 2140/1 Sokak'da öğle saatlerinde meydana geldi. İnşaat halindeki bina ile kendi evinin arasında kalan boşluğa kül dökmek isterken düşen N.D., İzmir İtfaiyesi Bayraklı Müfrezesi ile Dağda Arama Kurtarma ekiplerinin özverili çalışması ile yeniden hayata tutundu. Ekipler, sağlık önlemlerini aldıktan sonra H.D.'ı helikopter sedye ve travma tahtası kullanarak yukarıya emniyetle çıkardılar .

Araçta sıkışan yaralıyı itfaiye kurtardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Güney Bölge merkez grubu Torbalı Müfrezesi AKS ekibi de, Kaplancık Köyü 6300 sokak üzerinde kontrolü kaybederek şarampole yuvarlananan araç içinde sıkışan vatandaşı yaralı olarak kurtardı. Yuvarlanma esnasında ağaca çarparak askıda kalan araçtaki vatandaşın kolunun kırılmış olduğu tespit edilirken, sıkıştığı yerden kurtarıldıktan sonra sağlık ekiplerine teslim edildi.