Özel hastane çatısında çıkan yangın korkuttu

Konak İlçesi Hatay Semti Halide Edip Adıvar Caddesi'nde bulunan 7 katlı özel bir hastanenin çatısında...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangın müdahale ekipleri, Konak İlçesi Hatay Semti Halide Edip Adıvar Caddesi'nde bulunan 7 katlı özel bir hastanenin çatısında çıkan yangını etkin müdahale ile söndürdü. Yarım saatte kontrol altına alınan yangında uzun süre soğutma çalışması yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangına; Merkez Yenişehir, Hatay, Karabağlar, Karşıyaka, Evka1 ve Bayraklı müfrezelerinden 6 arazöz, 3 tonaj araç, 3 merdivenli araç, endüstriyel araç, köpük kulesi ve AKS ekibinden oluşan 15 araçlık ekiplerle müdahale etti. Ameliyathane ve yenidoğan servisinin bulunduğu bölümün üstündeki çatı bölgesinde çıkan yangın büyük korku yaşattı. İtfaiye ekipleri, hastane ve sağlık ekipleri hastaları tahliye ederken özellikle yenidoğan servisindeki bebekler konusunda hassas bir çalışma yürütüldü. Bebekler hastanenin 500 metre ötesinde bulunan diğer binasına nakledildi.

Yenidoğan servisinden 42 bebek, yoğun bakım ünitesinden 27 yetişkin, 10 kişi de ayakta hasta olmak üzere toplam 79 kişinin tahliyesi gerçekleşitirildi. Yetişkinler çok sayıda ambulansla çevre hastanelere nakledildi.
Yangın yarım saatte kontrol altına alınırken, uzun süre soğutma işlemi yapıldı. İki arazöz tedbir amaçlı olarak hastanede bekletiliyor.