İzmir İtfaiyesi'nin deneyimli kurtarma ekipleri "Gülistan" için Tunceli'de

İzmir İtfaiyesi Su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi ile Dağda arama kurtarma ekibi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi ile Dağda arama kurtarma ekibi, 5 Ocak'tan beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun arama çalışmalarına katılmak üzere Tunceli'ye gitti.

İzmir İtfaiyesi'nin başarılı su altı ve su üstü arama kurtarma ve dağda arama kurtarma ekipleri, Tunceli Valiliği'nin talebi üzerine 5 Ocak'tan beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun arama çalışmalarına katılıyor. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 20.00'de yola çıkan 11 kişilik ekip, pazar (19 Ocak 2020) 18.00 civarında Tunceli'ye vardı. pazar gecesi dinlenen ekip Pazartesi günü (Bugün 20 Ocak 2020) arama çalışmalarına katılıcak. 5 dalgıç ile Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama yapacak olan ekip, özellikle sualtı görüntüleme robotu ile çalışacak. 5 Ocak'tan beri kayıp olan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Bunun üzerine Doku'nun, Diyarbakır'da yaşayan ailesi Tunceli'ye gelerek kızlarının kaybolduğu ihbarında bulundu. Polis, Jandarma ve AFAD ekiplerinin arama çalışması başlattığı olayda, görgü tanıkları Gülistan Doku'yu en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde bulunan köprüde gördüklerini ifade etti. Bunun üzerine arama çalışmaları baraj gölü üzerinde yoğunlaştırıldı. İzmir İtfayesinin deneyimli su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi de Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki arama çalışmalarına katılarak su altı görüntüleme cihazını da kullanarak araştırma yapacak.