Bornova'da Palet Fabrikasında Yangın

Bornova ilçesi Pınarbaşı semtindeki bir ahşap palet fabrikasının üretim ve depo alanında bugün çıkan yangın kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. İzmir İtfaiyesi ekiplerimiz ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangını söndürmek için helikopterler de kullanıldı. Yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınırken, bölgeye 500 metre mesafede olan Bornova Belediyesi hayvan barınağında kalan 80 köpek dumandan etkilenmemeleri için farklı bir alana alındı.

Bornova Pınarbaşı 7405/1 Sokak'taki ahşap palet fabrikasının depo ve üretim bölümünde saat 09.45 sıralarında yangın çıktı. Ahşap malzemelerin tutuşmasıyla alevler kısa sürede deponun tamamını kaplarken, yangını fark eden işçiler ve çevre iş yerlerinde çalışanlar, söndürmek için müdahalede bulundu.

110 ihbar hattımıza yapılan ihbarlar üzerine olay yerine Merkez Bölge Amirliğimize Bağlı Merkez Yenişehir, Bornova ve Işıkkent Müfrezelerimizden arazözler, merdivenli araçlar ve AKS ekipleri ile Orman İtfaiye ekipleri, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerimizin bir kısmı, yangının diğer palet, kimya ve plastik fabrikalarına sıçramasını engellemek için önlem aldı.

Söndürme çalışmasında köpüklü su kullanıldı. Yangını söndürmek için helikopterlerle de havadan müdahalede bulunuldu. 2 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangını söndürme çalışmalarını daire başkanımız Özgür Ozan YILMAZ ile İtfaiye Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürümüz Aydın MUTLU yerinde takip ederken, yangının çıkış nedeni için ise çalışmalar bittikten sonra detaylı olarak inceleme yapılarak netlik kazandırılacak.

Kediler merkezde araçlarda korunurken, köpekler ise bahçede tutuluyor. Bornova Belediyesi'nden yapılan açıklamada Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hasta kedi ve köpeklerin tedavilerinin sürdürüleceği belirtildi.

Ayrıca yangında, hemen yandaki iş yerinin bahçesinde bulunan bir köpek yanarak telef oldu, yine bazı araçların da özellikle plastik aksamları yüksek sıcaklıktan etkilenerek zarar gördü.