İtfaiye Haftası spor turnuvaları başladı

İtfaiye Haftası spor turnuvaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse'nin voleybol ve masa tenisinde müsabakalarında ilk vuruşları yapması ile başladı.

İtfaiye personelinin Covid 19'un getirdiği kısıtlamalar altında zor şartlarda çalıştığını belirten Derse, “Deprem, sel ve yangın gibi yoğun ve zorlu süreçlerde görev yapan personelimizin moral ve motivasyonunu artırmak için kaynaştırıcı spor turnuvaları düzenliyoruz. Müsabakalara katılan personelimize başarılar, seyircilere de keyifli seyirler diliyorum” dedi.

İtfaye Haftasında içinde sonuçlanacak ve 15 gün sürecek turnuvalar, masa tenisi ve voleybol karşılaşmaları ile başladı.
İtfaiye Personel ailelerinin de izlediği maçların ikinci gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse,
Fen İşleri Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz, İtfaiye Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın Mutlu, İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürü Yaşar Korkmaz, İtfaiye Planlama ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Zeynep Sarıtaş, İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü Şenol Dereköy ve Fen işleri Şantiye Şube Müdür vekili Cihan Kıranoğlu'da seyirciler arasına katıldılar.

Voleybol'da A ve B Gruplarına ayrılan bölgeler, kendi içlerinde çeyrek ve yarı final karşılaşmaları yapacaklar.
Masa tenisinde ise grup içi elemelerin ardından, çeyrek ve yarı finaller yapılacak. Turnuvalar final maçları ile sona erecek.

Turnuva da son durum
Kuzey, Güney, Batı ve Merkez Bölgelerden oluşan takımlarda,
Voleybol turnuva açılışı ilk maç A grupta, Merkez 1nci posta ile Batı Bölge arasında gerçekleştirildi. Maç, Merkez 1nci postanın 2-0 galibiyeti ile sonuçlandı.
A grubundaki ikinci gün müsabakasını, Batı Bölgenin, Güney Bölge takımını 2-0 yenmesi ile sonuçlandı. Elemeler Güney ve Merkez 1nci Posta arasında gerçekleşecek maç ile devam edecek.
B grubundaki ilk gün müsabakası, Merkez 2nci ve 3ncü Postalar arasında gerçekleşti ve Merkez 2nci Postanın 2-0 galibiyeti ile sonuçlandı. Eleme müsabakaları günlük olarak Kuzey Bölge ve Merkez 3ncü posta ile Merkez 2nci posta ve Kuzey Bölge arasında gerçekleşecek.

Yılmaz ve Pehlivanoğlu yarı finalde
İlk gün gerçekleşen masa tenisi müsabakalarında, İsmail Yılmaz ve Remzi Pehlivanoğlu yarı finale çıkmayı başardılar.