İzmir İtfaiyesi'nden online eğitim

​Hizmet içi eğitimleriyle yangın müdahale-arama kurtarma ekiplerini sürekli dinamik tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, diğer yandandan da çeşitli kurum ve kuruluş, okul, gönüllü itfaiyeciler ve muhtarlara verdiği verdiği eğitimlerle, yangın ve doğal afet anında doğru davranış biçimlerinin gelişmesine yardımcı oluyor.

Toplum bilinçlenmesine katkı amacıyla tüm yıl  sürdürülen yüzyüze eğitimler, pandemi nedeniyle geçtiğimiz aralık ayından beri online olarak da  gerçekleştiriliyor.

Pandemi nedeniyle yüzyüze eğitim sisteminin vermis olduğu bilinçlenme istatistiklerinin ve  afetlere karşı bilinçlenme oranının azaldığına dikket çeken İtfaiye yetkilleri, "Yüz yüze eğitim modeli yerine kişisel ve uzaktan eğitim modelinin etkinliği artmaktadır. Bu bağlamda toplumun bilinçlenmesi uzaktan ve kişisel zaman aralıklarında yapılması maksadıyla uzaktan (Online) eğitim uygulamasına 2020 Aralık ayında başladık. Geliştirilmiş olan eğitim modülleri ile İzmir genelinde internet erişimi olan tüm kesimlere eğitim düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Bu sayede eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, eğitime ulaşma ile eğitim maliyetlerinin en az seviyeye indirilmesini hedefliyoruz" dedi.

Eğitim Tesisi -Neler yapılıyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi; Yangın, Enkazlarda Arama-Kurtarma, Trafik Kazalarında Kurtarma, İlkyardım, Kimyasal Maddelerin Tanınması Tehlikelerinin öğretilmesi ve Kimyasal yangınlara müdahale gibi Acil durum eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve Temel Afet Bilincinin geliştirilmesi amaçları ile Buca-Toros Mevkiinde 73 bin metrekare alan üzerine kuruldu ve 2004'ten beri hizmet veriyor.
Eğitim alanı içerisinde yer alan Çok Amaçlı Yangın Eğitim İstasyonu ve Endüstriyel Tesis Yangınları ile Tünel Yangınları Eğitim Simülasyonları 2017 yılında revize edilerek işletime alındı ve son teknoloji yenilikleri içerisinde barındırıyor. Çok Amaçlı Yangın Eğitim istasyonu profesyonel itfaiye çalışanları,  kapalı alan yangın çeşitlerine yönelik teknik ve uygulamalı eğitim olanakları sağlayan istasyon sayesinde, yangınlara karşı Türkiye’ye örnek bir yöntemle hazırlanıyor.