İzmir'in kadın ateş savaşçıları; "Kadınlar günü"nü farklı bir etkinlikle geçirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın başarılı kadın itfaiyecileri...

İzmir  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın başarılı  kadın itfaiyecileri, bu yıl "8 Mart Dünya Emekçi  Kadınlar Günü"nü  İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen etkinlikte geçirdi. Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) düzenlediği "Fark Yaratan Emekçi Kadınlar" projesinin daveltlisi olarak İstanbul'a giden ateş savaşçıları, atlarla birlikte İzmir'de çekilen fotoğrafları ve hikayelerinin yayınlandığı  fotoğraf sergisi açılışına  ve güne özel düzenlenen koşuya katıldı.

Türkiye Jokey Kulübü yetkilleri; hazırladıkları proje kapsamında, erkek mesleği olarak bilinen 12 meslek grubunda fark yaratan emekçi kadınların hikayesini, atlarla çekilen fotoğraflarla ölümsüzleştirdiklerini söylediler. Kadınların farklı sektörlerde de başarıyla iş yaşamlarını sürdürdükleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını  belirten yetkililer projede; oto tamircisi, el yapımı süpürge üreticisi, boyacı, belediye otobüs şoförü, itfaiyeci, erkek berberi, maden kamyonu şoförü, haberci, balıkçı, nalbant, seyis, jokey olan kadınların yer aldığınn ifade eti.
Projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın başarılı  kadın iftaiyecileri de davetli olarak katıldılar.  Veliefendi Hipodrumu şeref tribününde açılan sergi katılımcıları hayran bıraktı.

TJK yetkilileri;'Erkek işi' olarak algılanan meslekleri yapan emekçi kadınların yaşadığı sıkıntılara rağmen iş hayatında elde ettikleri başarılarını vurgulamak ve bu başarıların artmasına katkı koymak için 'Fark Yaratan Emekçi Kadınlar Sergisi'ni hazırladıklarını belirtti.  Sergi açılışının ardından, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Dünya Kadınlar Günü Koşusu' gerçekleştirildi.
"Kadınlar için koşuyoruz!" sloganıyla düzenlenen koşuda Çirçuz isimli safkan, bu anlamlı yarıştan zaferle ayrıldı.