Ateş savaşçılarının "Haftası" Kutlu olsun

Türk İtfaiye Teşkilatı’nın belediyelere devrinin 97. yılı, 28 Eylül –04 Ekim tarihlerinde düzenlenen İtfaiye Haftası ile kutlanıyor.

Türk İtfaiye Teşkilatı’nın belediyelere devrinin 97. yılı,  28 Eylül –04 Ekim  tarihlerinde düzenlenen İtfaiye Haftası ile kutlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi "İtfaiye Haftası" nedeniyle bir dizi program hazırladı. Ateş savaşçılarının haftası Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

İzmir İtfaiye Daire Başkanı Murat Varlıorpak, itfaiyecilerin görevlerini yerine getirirken  ciddi sıkıntılar çektiğine dikkat çekerek, "Bizim bu yıl ki en önemli hedeferimizden biri itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi" dedi.

Törene; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko,  İzmir Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, İtfaiye Daire Başkanı Murat Varlıorpak, İtfaiye Dairesi Başkanlığı  Birim Müdürleri; Aydın Mutlu, İsmail Derse, Pelin Haktanır, Serkan Korkmaz, amirler ve pandemi nedeniyle birimleri temsilen belirli sayıda  ateş savaşçısı katıldı.

Törende konuşan İtfaiye Daire Başkanı Varlıorpak, sözlerine ateş savaşçılarının  haftasını kutlayarak başladı.
Varlıorpak şöyle konuştu: "Biz itfaiyeciler olarak bu önemli ve zor görevi yaparken, işimizi yerine getirme çabası içersindeyken çok ciddi sıkıntılar ve zorluklarla karşılaşıyoruz.  Sayın Milletvekilimiz Kani Beko'ya çok teşekkür ediyorum. Geçen gün yaptığımız bir görüşmede kendisiyle itfaiyecilerin dertlerini, sıkıntılarını biraz paylaştım. O da sağolsun ilgili yerlere bu konuyu götüreceğini ve takipçisi olacağını söyledi. Diğer vekillerimiz de sağolsunlar bu mücadeleyi verdiler.
Bizim bu yılki en önemli hedeferimizden biri itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi. Kabul edildikten sonra aynı zorlu mesleklerde olduğu gibi madencilik v.b diğer sektörlerde, iş kollarındaki gibi "erken emekliliğin" sağlanabilmesi.
Bu yılki mücadelelerimiz bunlar olacak. Bizler özellikle büyükşehirlerdeki diğer İtfaiye Daire Başkanlıkları ile de bu konuyu görüşüyoruz. Onlarla birlikte "İtfaiyeciler  Derneği Birliği" adı altında 'ne yapabiliriz'  diye bir çabanın içersindeyiz. Bu yıl ki en büyük herdef  bunları takip etmek. İtfaiyeciler olarak hepimizin kabul edilebilir bir mesleğe sahip olmasını canı gönülden diliyorum ve istiyorum".

Zor yangın sezonu
Bu yıl İzmir'in zor bir yangın sezonu geçirdiğine dikkat çeken Murat Varlıorpak, "Bu yıl İzmir tarihinde görülmemiş şekilde bir yangın sezonu geçirdik diyebilirim. Burada müthiş enerjinizle, durmak bilmez çalışma gücünüzle 7/24- 365 gün çalışan arkadalarım sizlere gerçekten çok teşekkür ediyorum.
Bu yangın sezonunu geçirirken he türlü manevi desteği ve ihtiyacımız olan maddi destekler noktasında da başta Sayın Başkanımız Tunç Soyer, genel sekreterimiz ve genel sekreter yardımcımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten destekleri bize çok büyük bir güç verdi. Yangın emekçileri değerli arkadaşlarım. Sizlere her gün teşekkürü bir borç biliyorum. Canınınızı ortaya koyarak can kurtarmaya çalışıyorsunuz. Kutsal bir mesleği bir görevi yerine getiriyorsunuz.
Bu hafta bu coşkuyu daha güzel yaşamayı hedeflerdik, isterdik ama salgın hastalık nedeniyle bu sene çok coşkulu olmayacak, coşkular yüreğimizde kalacak. Ama ben inanıyorum toplum olarak bu hastalığı atlattıktan sonra, önümüzdeki yıllarda çok daha renkli çok daha güzel hayal ettiğimiz planlandığımız gibi nice "İtfaiye Hatfaları" kutlayacağız.
Görevi başında şehit olan arkadaşlarımız var. Onların adını da eğitim tesislerimizdeki dersliklerimize vereceğiz. Oların da anılarını yaşatacağız. Kazasız belasız, afetlerin olmadığı, yangınların az olduğu, arama kurtarmaların az olduğu bir dönem olsun istiyorum. İtfaiye haftamız hayırlı uğurlu olsun"
şeklinde konuştu.

Ateş Savaşçıları, törenden sonra İtfaiye Dairesinin bağlı olduğu Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran'ı makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.