Derse'ye: 2020 "EN" leri Hizmet Ödülü"

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse'yi başarılı çalışmalarından dolayı 2020 EN'leri Hizmet Ödülü’ne layık gördü. Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen törende ödülünü alan İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, bu başarılarında tüm itfaiye teşkilatının büyük emeğinin olduğunu söylerek, "Bu ödül hepimizin " dedi.

38 federasyon ve 380 dernekten oluşan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, İzmir Büyükşehir Beylediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse'ye deprem ve afetlerde gösterdikleri başarılar nedeniyle 2020 EN'leri Hizmet Ödülü’nü verdi. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün başarıya doymayan yıldızları Engelli Basketbol Takımı sporcuları da aynı ödüle layık görüldü.

2020 yılının İzmir'de deprem ve sel baskınları nedeniyle oldukça zorlu geçtiğini hatırlatan Daire Başkanı Derse, "İtfaiye teşkilatı olarak deprem ve sel felaketlerinde İzmirliye hizmet vermek için tüm teşkilat olarak canımızı dişimize taktık. Tüm itfaiyeci arkadaşlarım bu süreci hizmet aşkıyla olağanüstü zor koşullarda geçirdi. Ama tüm emeklerimiz karşılığını buldu diyebiliriz. 30 Ekim depreminde enkazdan canlı çıkarabildiğimiz her vatandaşımız her hayvan dostumuz bizim yüzümüzü güldürdü. Yaraların bir an önce sarılabilmesi için vargücümüzle çalıştık. Allah inşallah bir daha böyle felaketler göstermesin. Biz İzmirlinin can ve mal güvenliği için 7/24 görevmizin başındayınız. Tüm İzmirliler bize emanet. Biz onlara güveniyoruz. Bu ödülü de onların bize güveni olarak kabul ediyorum" şeklinde konuştu.