Ateş savaşçılarının zor bayramı

Özellikle arife gününden bu yana kentin dört bir yanındaki ormanlık alanlarda etkili olan yangınlar İzmir İtfaiyesi'ni teyakkuza geçirdi.

Özellikle arife gününden bu yana kentin dört bir yanındaki ormanlık alanlarda etkili olan yangınlar  İzmir İtfaiyesi'ni  teyakkuza geçirdi.

24 saatte ortalama 90 civarında yangınla başarıyla  mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, bir yandan ard arda çıkan orman yangınları, diğer yandan kent içindeki gemi, araç, bina v.b yangınlarla mücadele ediyor.
Bugün de özellikle dört ayrı noktada  orman yangını çıktığına dikkat çeken İzmir İtfaiye Daire Başkanı Murat Varlıorpak, tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
Öte yandan İtfaiye Daire Başkanlığı yangın müdahale ekiplerinin izinleri de kaldırıldı.

Geçtiğimiz arife günü Balçova Barajı civarında ve Aliağa’da aynı dakikalarda çıkan orman yangınlarıyla başlayan zorlu mesai  İzmir İtfaiyecileri için sürüyor.
Ev, işyeri, otluk alan, tarım arazisi, orman olmak üzere 24 saatte ortalama 90 olaya müdahale eden ateş savaşçıları,  31 Temmuz günü Seferihisar’da, 1 Ağustos’ta Kemalpaşa ve Menderes’in iki ayrı noktasında çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına da ormancılarla birlikte katıldı.

Özellikle Menderes Değirmendere-Çamönü arasındaki orman yangını  için yoğun mücadele verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangın müdahale ekipleri, Manisa’nın Turgutlu ve Ahmetli ilçeleri arasında çıkan orman yangınına da destek verdi. Manisa'dan gelen ihbar üzerine harekete geçen İzmir İtfaiyesi'nin ateş savaşçıları, 2 itfaiye aracı 5 tanker ile söndürme çalışmalarına katıldı.

Bayramın 3. günü  Seferihisar Azmak, Menderes Çile köyü, Bornova ve Bergama-Dikili arasındaki dört ayrı noktada orman yangını çıktı. Özellikle Menderes’teki yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için İzmir İtfaiyesi  ve  Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle yoğun mücadele verildi. Rüzgarın  etkisi alevlerin kontrol altına alınmasını zorlaştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Varlıorpak, itfaiye çalışanlarının kavurucu yaz sıcaklarında alevlere karşı insanüstü bir mücadele verdiğini belirterek, şunları söyledi: “Normal koşulların çok ötesinde bir yangın yoğunluğu yaşanıyor.
Seyir halindeki taşıtlardan söndürülmeden atılan bir sigara izmariti ya da ormanlık alanların içinde ve yakınında sorumsuzca mangal yakılması hem yeşil alanlarımızın yanıp gitmesine neden oluyor, hem de yangınları söndürmekle görevli yüzlerce emekçinin yaşamını tehlikeye atıyor. Lütfen biraz daha dikkatli ve duyarlı olalım.”