BUCA'DA FACİAYA İTFAİYE ENGEL OLDU

İzmir İtfaiyesi yangın müdahale ekipleri, olası bir facianın önüne geçti...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangın müdahale ekipleri, Buca ilçesinde 10 katlı bir binanın 3'üncü katındaki dairede çıkan yangında dumandan etkilenen 10 kişiyi kurtararak olası bir facianın önüne geçti.

Yangın, saat 03.30 sıralarında 3650 sokakta bulunan 10 katlı bir apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. Apartman dairesinden dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar, 112 acil çağrı merkezini arayarak durumu bildirdi. 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından olay yerine, Merkez Yenişehir, Evka1 ve Buca itfaiye gruplarından 3 arazöz, 2 merdivenli, 1 tonaj, AKS112, polis ve çok sayıda 112 sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine giden yangın müdahale ekipleri, bir yandan yangına müdahale ederken diğer yandan da dumandan etkilenerek binada mahsur kalan ve aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişiyi kurtararak 112 sağlık ekiplerine teslim etti. Kısa sürede kontrol altına alındıktan sonra bir süre soğutma çalışması ile tamamen söndürülen yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken daire kullanılamaz hale geldi.