İzmir İtfaiyesi Tunceli'de "Gülistan"ı arıyor

5 Ocak'tan beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun arama çalışmalarına katılmak üzere Tunceli'ye giden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi ile Dağda arama kurtarma ekibi, Uzunçayır Baraj Gölü'nde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmir İtfaiyesi'nin başarılı su altı ve su üstü arama kurtarma ve dağda arama kurtarma ekipleri, Tunceli Valiliği'nin talebi üzerine, uzun süredir kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun arama çalışmalarına katıldı. Bu nedenle geçtiğimiz hafta sonu 11 kişilik kafileyle Tunceli'ye giden ekip, 5 dalgıç ile Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışmalarını sürdürüyor. Deneyimli İzmir İtfaiyesi ekipleri, özellikle sualtı görüntüleme robotu ile çalışıyor.

Dalgıçlar işbaşında
5 Ocak'tan beri kayıp olan, Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun, kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden haber alınaması sonucunda, Diyarbakır'da yaşayan ailesi Tunceli'ye gelerek kızlarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Polis, Jandarma ve AFAD ekiplerinin arama çalışması başlattığı olayda, görgü tanıklarının Gülistan Doku'yu en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde bulunan köprüde gördüklerini ifade etmeleri üzerine arama çalışmaları baraj gölü üzerinde yoğunlaştırıldı. İzmir İtfayesi'nin deneyimli su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi de Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki arama çalışmalarına, su altı görüntüleme cihazını da kullanarak katılıyor.