​İzmir İtfaiyesi’nde, “deprem tatbikatı” heyecanı

Dün akşam saatlerinde, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)/İZMİR il afet müdahale planı kapsamında, ilimiz ve çevre illerde meydana gelecek olası afet ve acil durumlara karşı hazırlık maksadıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma (deprem) ekipleri toplanma ve intikal tatbikatı gerçekleştirdi.

Afet ve acil durumlarda görevli ekiplerdeki farkındalık düzeyini arttırmak ve afet koordinasyonunu sağlamak amaçlı düzenlenen tatbikat, saat 16:35 te görevli ekiplerin çağırılması ile başladı. Görevli ekipler, yaklaşık 1 saat içinde saat 17:40 itibari ile İzmir İtfaiyesi merkez Yenişehir istasyonunda görev aldı.
Bu süre zarfında, afet esnasında aktif görevde olan personel de 17:44’te merkezden hareket ederek 18:20 de İzmir Buca Toros’ta yer alan İtfaiye Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezine intikal etti. Aynı zaman diliminde 3 adet deprem konteyneri ve 4 adet AKS112 aracının da aynı yere 17:55’te intikali gerçekleştirildi. Ekiplerin tesislerde konuşlanması dahilinde 1 adet 40 metrekare çadır lojistik ekipleri tarafından kurularak hazır hale getirildi.
                Ayrıca, tatbikatın başladığı saat olan 16:35 itibariyle İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) devreye alındı. İtfaiye Arama Kurtarma ve afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse ve İtfaiye Yangın Müdahale ve Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın MUTLU ile görevli itfaiye amirleri de Afet Koordinasyon Merkezinde  saat 17:15’te toplandı.
İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail DERSE tarafından AFAD, TAMP, TAMP-İZMİR, İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Eylem Planı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığının Afet ve Acil Durum Operasyon Planları hakkında bilgilendirme yapıldı.
18:35’te ise, Arama Kurtarma (deprem) Ekipleri ile tatbikatın değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapılarak tatbikat sonlandırıldı.
Tatbikatta; toplam 94 personelin görev aldığı öğrenildi.