İzmir İtfaiyesi Sürekli Görevde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya ve Muğla bölgelerindeki yangınları söndürme çalışmalarına olan desteği artarak devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Fen işleri Dairesi Başkanlığı, İZBETON ve İZSU birimlerinden araç ve personeliyle Antalya ve Muğla'daki yangınları söndürme çalışmalarına katılımını sürdürüyor.
İlk olarak 28 Temmuz'da Antalya Manavgat bölgesine giden ekipler 3 Arazöz, 6 Su Tankeri ile 1 adet lojistik destek aracı ve personeli yola çıktı.
Muğla Marmaris'deki yangına da 1 adet İtfaiye Arazöz aracı ile1 Su Tankeri personelleriyle gönderildi.
31 Temmuz'da Muğla Milas bölgesi 1 İtfaiye Arazöz aracı ile takviye edilirken,
1 Ağustos günü ise Muğla Milas ve Bodrum bölgelerine dağılmak üzere 1 İtfaiye Arazöz'ü ile 2 adet Hydrosub araç, 1 hizmet aracı ve 8 Su Tankeri daha göreve eklendi.

Yardıma Giden Personel ve Araçlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antalya ve Muğla Bölgelerinde 27'si İtfaiye, 13'ü İzsu, 10'u Park ve Bahçeler, 2'si İzbeton ve 2'si Fen işleri olmak üzere 54 personel ile söndürme çalışmalarına katılmaktadır.
İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan personel ve 5 İtfaiye Arazöz'ü, 2 İtfaiye Hizmet Aracı, 2 İtfaiye Hydrosub araç, 11'i İzsu, 5'i Park ve Bahçeler, 1'er adet de Fen işleri ve İzbetondan olmak üzere 18 Su Tankerinden oluşan toplam 27 araçlık filo ile yangına müdahale etmektedir.

İzmir İtfaiyesi yangın bölgelerinde aralıksız çalışıyor
İzmir İtfaiyesi ekiplerinin yangın bölgelerine intikali ile 29 Temmuz-04 Ağustos tarihleri arasında, Antalya Manavgat'da 36, Muğla da Marmaris'te 27 ve Yatağan, Bodrum, Milas bölgelerinde ise 14 olaya müdahale etti.Bunların toplam da 77'si orman, makilik alan, ev, dam yangınlarına müdahale ve 2 tanesi de"yangın bölgesinde mahsur kalanları kurtarma" operasyonu oldu.

Aynı dönemde İzmir'deki durum
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim krizi ve insan kaynaklı orman yangınlarına karşı, 30 ilçedeki 55 istasyonunda, 282 araç ve toplamda 1095 itfaiye personeli ile olası yangınlar için 7/24 görevinin başındadır.
29 Temmuz-4 Ağustos 2021 tarihleri arasındaki 7 günlük sürede İzmir İtfaiyesi İzmir içerisinde toplam 473 yangına müdahale etti.
Bunların 282'sini yayılmaya müsait "Ot, Çöp, Saman, Ekin" gibi açık arazi  yangınları oluşturmuştur. Bunun yanı sıra 29 araç, 28 Orman-Fidanlık-Ağaç yangını, 45 Bina ve 23 trafo yangını gerçekleşti. Ayrıca 66 çeşitli türdeki yangınlara da müdahale edilirken, tüm bu yangınlarda can kaybı olmamıştır.
Açık arazilerde yangın çıkış sebepleri arasında 242 ile Sigara İzmariti başı çekerken, bunu 82 Elektrik Kısa Devre ile 81 Açık Ateş takip etmektedir.

Yangınlara müdahalenin yanı sıra AKS 110 olarak insan ve hayvan kurtarma faaliyetlerini de yürüten itfaiye personeli, son 7 günlük dönemde 65 kişiyi yaralı olarak kurtarmıştır. Trafik kazaları, Asansörde Sıkışmalar, Binada Mahsur kalma, İntihar girişimi başta olmak üzere toplamda 115 kurtarma olayı gerçekleştirmiştir.
Hayvan Kurtarma operasyonlarında ise kedi, köpek, büyük ve küçük baş olmak üzere 87 hayvan kurtarılmıştır.

Günlük Rakamlara, http://itfaiye.izmir.bel.tr/tr/GunlukOlaylar/9 adresinden ulaşabilirsiniz.