İzmir İtfaiyesi yine "örnek"

TÜYAK'ın "Yangın Mühendisliği Dergisi", "İtfaiye Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm: İzmir Örneği" çalışmasını...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yine örnek bir çalışmaya imza attı.

Türkiye Yangından Korunma Eğitim Vakfı (TÜYAK)'ın çıkardığı, "Yangın Mühendisliği Dergisi"; "İtfaiye Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm: İzmir Örneği" çalışmasını 13 safya olarak yayınladı. 2017 yılından bu yana yayın hayatına devam eden derginin 11. sayısında yer alan çalışma; İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü'nde eğitmen olarak görev yapan Serkan Korkmaz tarafından hazırlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bilimsel ve teknolojik gelişmelerden yararlanma ilkesi doğrultusunda hazırlanan çalışma ile itfaiye hizmetlerinin elektronik ortama entegrasyonu anlatıldı. Makalede; İtfaiye Denetim ve Önleme ile İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan "İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi - İtfaiye Eğitim Talep Sistemi" hakkında bilgi verildi. Ayrıca; İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hizmet sunumunda kullanılan sistemlerin; vatandaş, ilçe belediyesi ve İtfaiye Dairesi irdelelemeleri ile dijital dönüşüm öncesi-sonrası durum karşılaştırmalı olarak anlatıldı.

İzmir İtfaiyesinin çalışmasına; TÜYAK web sitesindeki (http://www.tuyak.org.tr/) "Yangın Mühendisliği Dergisi" bölümünden erişim sağlanabiliyor.