Pandemide hizmetiçi eğitim de online

İzmir İtfaiyesi, pandemi nedeniyle hizmetiçi eğitimlerini de online gerçekleştirmeye başladı. Online eğitimler görüntülü ve sesli konferans sistemi "Zoom" üzerinden yürütülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü, tüm dünyada etkili olan pandemi nedeniyle hizmetiçi eğitimlerini de online gerçekleştirmeye başladı. Online eğitimler görüntülü ve sesli konferans sistemi "Zoom" üzerinden yürütülüyor.

Son teknoloji ürünü donanımları, profesyonel ve etkin mücadele güçleri ile sadece kentte değil Türkiye çapında da ilgi gören İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, hizmetiçi eğitimlerinde de pandemi nedeniyle online eğitim sistemine geçti. Kentte 7/24 3 vardiya (3 Posta ) şeklinde hizmet veren ateş savaşçıları, hizmetiçi online eğitim için görüntülü ve sesli konferans sistemi Zoom'u kullanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin; yangınlara müdahale, arama kurtarma faaliyetlerinde organizasyon, sel ve su baskınlarında sağlıklı-etkin tahliye sistemi ve performansını geliştirmek için oluşturulan eğitim programları, tüm grup ve istasyonlarda görev yapan posta personeline veriliyor. Eğitimler, 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren zoom uygulaması üzerinden online olarak düzenlemeye başlandı. Konferans şeklinde verilen teorik dersler esnasında kentte meydana gelen herhangi acil bir olaya müdahale için göreve giden ekipler ise görev bitimi eğitim video kayıtlarını izleyerek eğitimlerini tamamlıyor.

Eğitim planlaması ve düzenlenecek eğitim içerikleri, İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü, İtfaiye Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürlüğü ve İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürlüğü tarafından oluşturuluyor.

İtfaiye yetkilileri, "Pandemide yüzyüze eğitim sisteminin vermiş olduğu sınırlılıklar nedeniyle kişisel ve uzaktan eğitim modelinin etkinliği arttı. Bu nedenle 24 saat görev başında olan kahraman itfaiyecilerin; yangınlara müdahale, arama kurtarma faaliyetleri, sel ve su baskınlarında etkin mücadele ve performanslarını her daim daha da geliştirmek için hizmetiçi eğitimlerimize ara vermeden uzaktan (online) olarak devam ediyoruz. Geliştirilmiş olan eğitim modülleri ile İzmir genelinde 52 grupta görev yapan tüm itfaiye çalışanlarına ulaşıyoruz" şeklinde konuştu.