Başkan Soyer'den ateş savaşçılarına teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim İzmir depremindeki başarılı ve samimi çalışmaları için İtfaiyecilere sertifika ile teşekkür etti, yeni yıllarını kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Yenişehir'deki merkezini ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, ateş savaşçıları ile biraraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran'ın da Soyer'e eşlik ettiği ziyarette; İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın Mutlu, Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, Arama Kurtarma Amiri Abdül Duyulur ve ateş savaşçıları katıldı.
Başkan Tunç Soyer 30 Ekim'de İzmir'de yaşanan depremde gösterdikleri emek ve gayretleri için başta itfaiye yöneticileri olmak üzere tüm ateş savaşçılarına sertifika ile teşekkür etti. Başkan Soyer, "özellikle 30 Ekim 2020'de İzmir'de yaşanan depremde gösterdiğiniz emekler ve samimi gayretler için hepinize çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız görevin ne kadar zor olduğunu her gün daha fazla görüyorum her gün daha iyi anlıyorum ve her gün daha çok takdir ediyorum. Çok zor bir iş, çok zor bir görev. Çok da saygın bir iş. Evlatlarımıza, torunlarımıza, gelecek nesilllere bırakacağınız çok önemli, çok değerli işler yapıyorsunuz. O yüzden de yaptığınız çalışmalar belediyecilik çatısı altında yürütülen bir çok işten farklı" dedi.

İyi sınav verdik payınız büyük
Konuşmasında 2020 yılının çok zor geçtiğini söyleyen Başkan Tunç Soyer, " 2020'de bir çok krizle bir çok felakatle mücadele etmek zorunda kaldık. Ama sonuç itibariyle şunu söyleyebilirim ki iyi sınav verdik. Bu iyi sınavda sizlerin hepinizin payı çok büyük. Krizler olgunlaştırıyor. Ders çıkarmamıza imkan veriyor. Bu dersler ışığında da milletimize daha fazla hizmet verme imkanı veriyor. Sonuçta bu krizler biterken 2021 yılının daha sağlıklı daha huzurlu daha keyifli bir yıl olmasını diliyorum. Ve diliyoruz ki 2021 yılında hem bizim hem tüm İzmirlinin yüzü daha çok gülsün. Herkes ailesiyle sevdikleriyle daha mutlu daha huzurlu bir yıl yaşasın. Umarım sizler de 2021 yılında geçen yılın acılarını arkada bırakarak sıkıntılarınızı, dertlerinizi arkada bırakarak çok daha huzurlu çok daha keyifli bir yıl geçirirsiniz sevdiklerinizle, ailelerinizle beraber. Bir yandan da tabi sizin işiniz hiç bitmeyecek. Hep zorluklarla mücadele etmeye devam edeceksiniz onu da biliyorum. O yüzden belkide en çok huzurlu çalışma dileyebilirim sizler için. Yani bir insanın çalıştığı yerde huzur yoksa yediği ekmeğin de tadı olmuyor. Dilerim çalışma ortamınızda huzurlu çalışırsınız. Yaptığınız işten ve karşılığından memnun olursunuz ve işinizi severek yapmaya devam edersiniz. Allah sizleri kazadan beladan korusun. Ve hep birlikte sağlıkla huzurla çalışmak nasip etsin daha uzun yıllar. Ben her daim yanınızda olmak istiyorum. Her derdinizde her sıkıntınızda yanınızda olmak istiyorum. Yaptığınız işe çok saygı duyuyorum. En iyi dileklerle yeni yılınızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Derse'ye teşekkür: "İyi liderlik gösterdi"
Başkan Tunç Soyer konuşmasının sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse'ye de teşekkür ederek, "Depremin olduğu andan itibaren her daim yanımızdaydı. Yanınızdaydı. Gerçekten kaç saat uyuyabildi bilmiyorum ama huzurunuzda hepiniz adına ona teşekkür ediyorum. Hakikaten çok iyi bir liderlik gösterdi. Ve onunla iftihar ettiğimi söylemek istiyorum. Ve kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Derse de teşekkür etti
İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de sertifika töreni sonrası personelin yeni yılını kutlayarak özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Derse, "özellikle 30 Ekim'de yaşadığımız depremdeki çalışmalarınızdan dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu yıl hepinizin çok yoğun emekleri oldu. Bu sadece deprem de değil aynı zamanda yangın, arama kurtarma ve diğer işlerle de alakalı oldu. Çadır kurulumundan toplanmasına kadar hala devam eden bir süreç. Bu süreçte bütün arkadaşlarımızın üzerine iş düştü. İş düşen her arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk getirmesini, ailelerinizle ve sevdiklerinizle mutlu güzel günler geçirmenizi diliyorum. Yangınsız, kazasız, belasız günler geçirmenizi diliyorum. 2021'in hepinizin beklentilerinin karşılandığı güzel bir yıl olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.