KAHRAMAN İTFAİYECİ TEREDDÜT ETMEDİ

İzmirli kahraman itfaiyeci, alevler içinde kalan genç kadını kurtardı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, gece yarısından sonra İzmir'in Konak ilçesinde çıkan yangında yine bir kahramanlık öyküsüne imza attı. 2 katlı bir evin zemin katında çıkan yangında, yükselen alevlerin içinde kalan Özge Gökçay isimli genç kadını hayatı pahasına kurtaran 15 yıllık deneyimli itfaiyeci Mehmet Çağlar, kendisi de dumandan etkilendi. Kısa sürede büyüyen yangında evin içinde kalan Özge Gökçay'ın hayatını kurtarmak için erken müdahale adına kendi hava solunum maskesini ona takan İtfaiyeci Çağlar, kurtarma işlemini başarıyla gerçekleştirdi. Kendisi de zehirlenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan İfaiye eri Çağlar, kurtardığı genç kadın ile birlikte ambulansla hastaneye götürüldü.

Konak 1095 sokakta bulunan 2 katlı evin zemin katında, saat 01.00 sıralarında çıkan yangına çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, evin içine girdi. İtfaiye eri 2 çocuk babası Mehmet Çağlar (42), içeride Özge Gökçay'ın olduğunu fark etti. Bir an bile tereddüt etmeyen Çağlar, Gökçay'ı evde sıkıştığı yerden kurtardı. Özge Gökçay'ın baygın olduğunu farkedince de, kendi kullandığı hava solunum cihazını çıkararak, Gökçay'a taktı. Ekip arkadaşlarının yardımı ile evden çıkan Gökçay ve Çağlar, ambulans ile hastaneye sevk edildi. Burada tedaviye alınan Mehmet Çağlar, sabah taburcu edildi.

İtfaiye Daire Başkanı Murat Varlıorpak da "Tekrar geçmiş olsun diyorum, teşekkür ediyorum gayreti ve emeği için. Sağ olsun başkasının canını kurtarmak için kendi canını ortaya koydu. Ulvi ve kutsal bir görev yaptığını biliyorum. Böyle kötü olaylar yaşanmasın, tekrarı olmasın dileğiyle" dedi.