İtfaiye şehitlerinin adı bu dersliklerde yaşayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ateş savaşçılarının haftasında şehitlerini unutmadı. Görevleri başında şehit olan Muhammer Kahramantürk ve Ozan Avşar kabirleri başında anıldı, Buca Toros'taki Doğal Afet ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi'nde bulunan iki dersliğe isimleri verildi.

Görevleri başında şehit olan Muhammer Kahramantürk ve Ozan Avşar kabirleri başında anıldı,  Buca Toros'taki Doğal Afet ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi'nde bulunan iki dersliğe isimleri verildi.
Derslikleri yeni adlarıyla eğitime açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran ve İzmir İtfaiye Daire Başkanı  Murat Varlıorpak, "Bu şehitlerimiz son olsun. Ateş şavaşçılarımızın ayağına taş değmesin" temennilerinde bulundu.

İtfaiyeciliği gururla ve onurla yapan  Ozan Avşar 2011 yılında, Muhammer Kahramantürk ise 2016 yılında görevi başında şehit düştü.
İzmir  Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Daire Başkanlığı bu yıl  28 Eylül –04 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "İtfaiye Haftası"nda  şehitlerinin ismini Toros Eğitim Merkezi'nde bulunan iki eğitim yuvasına verdi.
Bu dersliklerde  eğitim gören itfaiyeciler, şehit meslektaşlarını anısını hep yaşatsın istediler. Derslikleri yeni isimleriyle; İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, İzmir İtfaiye Daire Başkanı  Murat Varlıorpak, İtfaiye Birim Müdürleri İsmail Derse, Pelin Haktanır, Serkan  Korkmaz, Emekli Müdür İsmail Özgültekin ve şehitlerin mesai arkadaşları açtı.
Şehit ailelerinin katılamadığı törende Muhammer Kahramantürk  ailesi adına  manevi yakını  Pelin Haktanır'a, Ozan Avşar'ın mesai arkadaları İtfaiye Bakım Onarım Amiri  Turgut Angün ve Sertaç Ayasun'a çiçek  verildi.

Ozan Avşar
26 Haziran 1977'de Tekirdağ Saray'da dünyaya geldi. İlkokulu Malatya-Erzincan, Ortaokulu İzmir Güzelyalı, Liseyi İzmir Namık Kemal Lisesi'nde bitirdi. Daha sonrda Akdeniz Üniversitesi  Arkeoloji Bölümü'ne başlayan Şehit Ozan Avşar,  lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılında  İtfaiyeciliğe gönül vererek İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda göreve  başladı.
Bir kız çocuğu babası olan Şehit  Ozan Avşar, 16 Nisan 2011 yılında Karabağlar'da bulunan bir imalathanede çıkan yangını söndürme çalışmaları sırasında, depo kısmında bulunan parke yığınlarının altında kalarak  görevi başında şehit oldu.

Muhammer Kahramantürk
29 Mayıs 1966 yılında Rize Pazar'da doğdu. Eğitim hayatını yüksek okulda tamamlayıp 1993 yılında itfaiyeciliğe gönül vererek İzmir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde göreve başladı. 2014 yılında İtfaiye Güney Amiri olarak atandı.
2 kız çocuğu babası Şehit Muammer Kahramantürk, 6 Mart 2016'da Merkez Bölge 2. Posta Amiri iken Bornova Pınaşbaşı'nda bulunan bir imalathanede çıkan yangında,  kontrol amaçlı olarak çıktığı çatının çökmesi sonucu  görevi başında şehit oldu.