Başkan Soyer'den ateş savaşçılarına: "Hepimizin yüzünü ağarttınız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan bayramını kutlamak için İzmir İtfaiyesi'ni ziyaret ederek ateş savaşçıları ile bir araya geldi. Başkan Soyer konuşmasında "bu zor dönemde gösterdiğiniz kahramanlıklar için gösterdiğiniz büyük yüce gönüllük için ve vicdanınızın sesini dinlemeye devam ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan bayramını kutlamak için  İzmir İtfaiyesi'ni  ziyaret ederek ateş savaşçıları ile bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Yenişehir'deki merkezini ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, personelin Ramazan Bayramını kutladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran'ın da Soyer'e eşlik ettiği ziyarette; İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın Mutlu, Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, Arama Kurtarma Amiri Abdül Duyulur ve ateş savaşçıları katıldı.

İtfaiye personelinin sevdikleriyle güzel bir bayram geçirmesi dilekleriyle sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bir aile ise ve ben de bu ailenin reisi isem; aile reisi önce evlatlarının aile fertlerinin  sağlık içinde,  huzur içinde yaşamasını temin etmekle görevlidir. Bu bilinçle hareket ettiğimi bilmenizi istiyorum. Her birinizin tek tek kılına zarar gelmemesi için; işinizi yaparken huzurlu, sağlıklı, güvenli olmanız  için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Bunu bilmenizi istiyorum. Zor bir dönemden geçtik. Ama tek tek her biriniz çok güzel bir sınav verdiniz. Hepimizin yüzünü ağarttınız. Sadece İzmir'de değil Türkiye'nin her yerinde iftiharla göğsümüzü gere gere İzmir İtfaiyesini anlatma fırsatı verdiniz. Bunun gururu her şeyden değerli. O yüzden öncelikle bu zor dönemde gösterdiğiniz kahramanlıklar için gösterdiğiniz büyük yüce gönüllük için ve vicdanınızın sesini dinlemeye devam ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ben nasıl bir aile reisi olarak kendimi görüp sizlerden sorumlu hissediyorsam, sizin de kendinizi İzmir'den sorumlu hissetmenizi rica ediyorum. Çünkü yaptığınız iş sadece kendi ekmek paranızı kazanmakla sınırlı bir iş değil. Yaptığınız iş aynı zamanda Türkiye'de İzmir'e gözünü dikmiş, İzmir'den umut bulan insanlar içinde bir etki yaratıyor. Dolayısıyla biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla;  başardıklarımızla başaramadıklarımızla Türkiye'de bir algıya fırsat veriyoruz. İşte ne kadar başarılı olursak o algı o kadar büyüyor.

Bu niye öyle biliyor musunuz? Çünkü Türkiye'den İzmir'e bakan herkes başta bir umut arıyor. Bu kadar yoksulluk, bu kadar sıkıntı, ekonomik kriz varken başka bir hayatın daha iyi bir hayatın mümkün olduğunu görmek istiyor. Onun için İzmir'e bakıyor. Onun için İzmir'de ne yapıldığına, neyin başarıldığına, nasıl başarıldığına dikkat ediyor.  Çünkü Türkiye'nin umudunu besleyen kent İzmir'dir.

İzmir olarak biz Türkiye'de başka daha iyi bir hayatın mümkün olduğunu göstermeye devam edeceğiz. Onun için her birinizin üzerine düşeni büyük bir titizlikle yapmasın rica ediyorum. Şundan emin olun bir kurtarıcı gelip de bizi kurtarmayacak. Ne varsa bunları değiştirmek için bir kurtarıcı gelmeyecek.
O kurtarıcı bir kere gelmiş. Mustafa Kemal Atatürk. Gelmiş ve gerçekten bir umudu yeşertmiş ve yapmış. Şimdi o umudu tek tek her birimiz yeşertmek mecburiyetindeyiz. Kimsenin bizi kurtaracağını beklemeyin ama her biriniz tek tek o kurtuluşun mimari ve mühendisi olacaksınız. Bunu beraber başaracağımıza gönülden inanıyorum.
O nedenle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Başarıyla her şeyin altından kalkıyorsunuz. Ama çok zor olduğunu biliyoruz. O nedenle diliyorum ki bundan sonrasında çok daha yüzünüzün güleceği çok daha keyifli bir geleceğin oluşacağı günler diliyorum"
şeklinde konuştu.