Büyükşehir İtfaiyeleri toplandı

Amac ortak davranış biçimleri oluşturmak
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, "11 Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlıkları Değerlendirme Toplantısı" na katıldı. İtfaiye Dairesi Başkanlıkları bünyesinde bulunan araç, ekipman ve cihazların bakım onarım çalışmalarında verimlilik arttırıcı yollar belirlemek, var olan iyi uygulama örneklerinin diğer itfaiye birimleriyle de paylaşılması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması icin İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş (İSBAK) işbirliği ile İstanbul’da 24-25 Şubat 2021’de düzenlenen "11 Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlıkları Değerlendirme Toplantısı" na İzmir İtfaiyesi’nden Daire Başkanı İsmail Derse katıldı.

İtfaiye teşkilatlarının envanterinde bulunan araç, ekipman ve cihazların ağırlıklı olarak yurtdışı menşeili olması, bunların bakım onarım işlemlerinin çoğunlukla yetkili tek distribütör tarafından yapılmasını gerekli kılması, yapılan işlemlerde alternatif çözümlerin olmaması, süre ve maliyet açısından kurumlara ciddi bir yük oluşturması sonucu ortaya çıkan sorunların çözülebilmesi ve kurumların örnek teşkil edebilecek iyi uygulamalarının paylaşılabilmesi amacıyla düzenlenen toplantı araç, ekipman-cihazların bakım ve onarımlarının alternatif çözüm yolları ile daha kısa sürede ve uygun maliyetle yapilabilmesi, İtfaiye Dairesi Başkanlıklarında devam eden iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması hedefleriyle ortak bir davranış geliştirmek için fikir alışverişi yapmayı içeriyor.

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, itfaiyeler arası işbirliğinin önemine değinerek, ‘Öncelikle bu toplantıya katılan, ayrıca yaşadığımız depremde İzmir’e gelerek bize destek olan, gönlü bizimle olan tüm belediyelere ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Ayrıca İzmir Büyüşehır Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in kalbi selamlarını getirdim onu da belirtmek istiyorum’ dedi. Derse, İzmir İtfaiyesi’nde uyguladıkları stratejileri ve projelerini de hazırladığı sunum eşliğinde diğer itfaiye teşkilatı yetkilileriyle paylaştı. Kaynaklar, personel, araç-gereç ekipman, son beş yıllık gercekleşen bütçe rakamları, müdahale faaliyetleri, yangın önleme ve denetim çalışmaları, bakım onarım faaliyetleri ve bu konudaki öneriler, yeni projeler, İzmir’in Arama Kurtarma Sağlık yapılanması (AKS), profesyonel-köpekli arama kurtarma ekipleri, suda arama kurtarma müdahale ekipleri, dağda arama kurtarma ekiplerı ile eğitim çalışmalarını da anlatarak İzmir İtfayesinde gelinen noktayı aktardı.